Joint-venture Fujitsu Siemens in Nederland

Het samengaan van de computeractiviteiten van Siemens en Fujitsu is na enkele maanden vertraging vandaag tot stand gekomen. De twee partners huisvesten hun computerdivisies in een aparte dochteronderneming met de naam Fujitsu Siemens Computers die vanaf 1 oktober actief zal zijn.

Het hoofdkwartier van dat bedrijf komt in Nederland. Johan Doruiter, de huidige directeur Nederland van Fujitsu, zal daar de scepter zwaaien. De locatie van het hoofdkwartier is nog niet bekend. Siemens-topman Rudi Lamprecht, huidig voorzitter van de directieraad van Fujitsu Siemens Computers, zegt binnen twee weken duidelijkheid te verschaffen. "Wij zullen voor 1 oktober een plaats hebben gevonden."
Elk van de twee bedrijven heeft vijftig procent van de joint-venture in handen. Siemens Duitse directeur van de computerdivisie, Robert Hoog, en Fujitsu's Europese president Winfried Hoffman gaan het presidentschap van de gezamenlijke onderneming delen. Hierbij is Hoffman verantwoordelijk voor de verkoop en marketing, terwijl Hoog producten en leveringen onder zijn hoede krijgt. Verder is Lamprecht benoemt tot voorzitter van de directieraad, bijgestaan door vice-voorzitter Tetsuo Urano van Fujitsu. Hoffman en Hoog mikken op een jaarlijkse groei van 25 procent voor de huidige gecombineerde omzet van 6,3 miljard euro.
De nieuwe dochteronderneming zal voor de directe toekomst alle productlijnen handhaven, mede vanwege verplichtingen aan klanten. President Hoog verklapte al wel dat de zware servers met acht Intel-processoren op termijn gebaseerd zullen zijn op Siemens-technologie. Dat bedrijf heeft namelijk een eigen architectuur ontwikkeld voor het koppelen van meerdere Intel-chips. Fujitsu gebruikt de vorige week officieel onthulde Profusion-chipset van Intel. Siemens stopt met de levering van Intel-servers met de x86-versies van Sun Microsystems Unix-variant Solaris. De Duitse computerfabrikant kiest in plaats daarvan voor de oorspronkelijke uitvoering die draait op Suns Ultrasparc-processoren. Siemens benadrukt wel dat besturingssysteem te omarmen voor Intels aanstaande 64-bit processorarchitectuur (IA-64).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-24T00:00:00.000Z Redactie Computable