Intel-resultaten blijken hoog

De financiële resultaten van Intel voor het vierde kwartaal hebben zelfs optimistische verwachtingen overtroffen. De processorproducent zag zijn netto-inkomen groeien met 18,4 procent ten opzichte van vorig boekjaar naar 2,06 miljard dollar. Die stijging is zelfs 32 procent vergeleken met het voorgaande kwartaal.

Deze cijfers komen neer op 1,19 dollar per aandeel, terwijl Wall Street-analisten 'slechts' 1,07 dollar per aandeel hadden verwacht. Intel waarschuwde in november vorig jaar dat het vierde kwartaal gunstiger zou uitpakken dan analisten voorspelden. In financiële kringen werd daarop gefluisterd over een bedrag van 1,10 dollar per aandeel. In de loop van de afgelopen maanden liepen schattingen uiteen van 1,03 tot 1,15 dollar per aandeel. Optimistische schattingen lagen op 1,15 dollar per aandeel.
De omzet van Intel steeg 17 procent van 6,51 miljard dollar naar 7,61 miljard dollar. "Het was een fantastisch kwartaal voor ons met een recordomzet voor veel van onze productlijnen", jubelt Paul Otellini, hoofd van Intels architectuurdivisie. De groei is echter vooral te danken aan het succesvol segmenteren van de markt met de Celeron-, Pentium II- en Xeon-merken, en de goede verkoop van die laatstgenoemde zware processoren.
Verder staat de chipfabrikant op het punt vijfhonderd miljoen dollar te investeren in Hyundais divisie voor halfgeleiderproductie. Dat gebeurt zodra de reeds lang geplande fusie met LG Semicon doorgaat. Dat laatstgenoemde bedrijf ligt nu weer dwars bij de onderhandelingen over de voorwaarden van dit samengaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.