Nederland wacht landelijke 2000-oefening

Woensdagavond 8 september moet blijken in hoeverre de Nederlandse overheid klaar is voor de komende eeuwwisseling. Dit meldt de Telegraaf. Die avond zullen tijdens een uren durende test diverse rampscenario's worden nagebootst.

Welke dat zijn, blijft geheim, om de verantwoordelijke functionarissen voor onverwachte situaties te stellen, net als bij een echte ramp.
Ambtenaren, politie, brandweer en medewerkers van ziekenhuizen en Rijkswaterstaat worden op deze avond ingezet. De test wordt begeleid door deskundige van het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampbestrijding (Nibra) in Arnhem. Onder andere de werking van het nationaal noodnet wordt getest. Dit noodnet moet voor communicatie dienen als het gewone telefoonnet uitvalt.
De initiatiefnemers, de provincies, hebben voor deze datum gekozen omdat het de vooravond is van 9-9-1999, een datum die ook mogelijk problemen kan veroorzaken in computers. Rampbestrijders staan dan immers al paraat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.