Milieu-informatie koppelen aan erp

Het vergaren en opslaan van gegevens over de milieubelasting kost bedrijven onnodig veel moeite. Koppeling aan erp-pakketten ligt voor de hand. Dit stelt dr. M. Jansen van Kpmg Systems.

Juist grote bedrijven hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om gegevens over logistieke, financiële en personele informatie te bundelen in één groot erp-pakket. Het milieu heeft hierbij de boot gemist. "Het probleem is echter dat de ontwikkelingen op het gebied van milieu en informatievoorziening zich afspelen op verschillende niveaus en op verschillende afdelingen. Er bestaat geen koppeling tussen het milieuzorgsysteem en andere informatiesystemen. Hierdoor laten bedrijven - met een milieurapportageplicht - belangrijke mogelijkheden liggen", aldus Jansen.
Hij meent dat milieu-informatie inmiddels essentieel onderdeel vormt van de bedrijfsvoering en derhalve onderdeel moet zijn van bedrijfsbrede informatiesystemen.
Grote bedrijven zijn volgend jaar wettelijk verplicht met een milieujaarverslag naar buiten te treden. Jansen verwacht dat dit een zeer tijdrovende onderneming zal zijn vanwege de op dit moment zeer geïsoleerde positie van deze informatie bij bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.