Kennisachterstand speelt Magnus parten

Magnus Holding realiseerde in de afgelopen zes maanden een omzet van 17,4 miljoen euro (ruim 38 miljoen gulden). Dat is een groei van 49 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 1998. De winst steeg met 31 procent van 1,45 miljoen (circa 3,19 miljoen gulden) tot 1,9 miljoen euro (zo'n 4,18 miljoen gulden).

De installateur van SAP-systemen liet medio juli reeds weten dat de winstgroei achterbleef ten opzichte van een verwachte groei van 40 procent. De directie van Magnus wijt de terugval aan de achterblijvende vraag naar nieuwe SAP-systemen, met name in Europa. Bedrijven zouden investeringen uitstellen als gevolg van het millennium-probleem en meer oog hebben voor elektronische handel in plaats van traditionele erp-pakketten.
Magnus probeert nu door investeringen in kennis over elektronische handel, crm (customer relationship management) en scm (supply chain management) de opgelopen achterstand in te halen. Hierdoor zal de nettowinst aan het eind van dit jaar aanzienlijk dalen, zo voorspelt het bestuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.