KPN houdt recht op merknaam 'Het Net'

KPN kan de merknaam 'Het Net' blijven voeren, zo heeft de rechtbank in Groningen bepaald. De Stichting Vrijmerk uit Deventer had geëist dat KPN Het Net en negen andere gedeponeerde merken, waaronder de merknaam 'Wisselgesprek', zou intrekken.

De rechtbank heeft Vrijmerk niet ontvankelijk verklaard. De Stichting neemt niet deel aan het economisch verkeer, en is daarom geen belanghebbende, zo redeneert de rechter. Volgens KPN staat door deze uitspraak vast dat 'alleen belanghebbenden zich partij kunnen stellen' in merkenrecht-kwesties.
Vrijmerk heeft niet bekend willen maken namens wie zij optrad, aldus KPN. Het telecomconcern zegt er daarom rekening mee te houden dat de rechtszaak is gefinancierd door concurrenten. "Ook is onduidelijk waarom Vrijmerk alleen KPN op de korrel heeft genomen", zegt de telco.
De beschuldiging van Vrijmerk luidde dat bedrijven door het deponeren van merken als 'Het Net' het algemeen taalgebruik monopoliseren. Dat is niet aan de orde, zo meent KPN. "Iedereen kan de woorden en merken gebruiken in het normale taalgebruik, zolang ze niet worden gebruikt voor commerciële doeleinden", stelt het concern.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.