Van der Meulen naar World Online als ceo

Koos van der Meulen, tot voor kort directeur van Telfort, stapt over naar World Online. Hij wordt daar chief executive officer, terwijl Nina Brink als executive chairman de andere toppositie blijft bekleden. Gekozen is voor een tweehoofdige leiding.

Het snel expanderende Internet-bedrijf is een maatje kleiner dan de voorgaande ondernemingen waar Van der Meulen functies bekleedde. Hij begon zijn loopbaan bij Burroughs, gevolgd door Concurrent Computers, Nortel, British Telecom Nederland en Telfort.
Van der Meulen stond op het punt bij een Amerikaanse onderneming in dienst te treden toen zijn goede vriendin Nina met een aanbod kwam. Het vooruitzicht van snelle expansie trok Van der Meulen over de streep. Bij World Online valt nog een hoop werk te doen, zo realiseert de ervaren Van der Meulen zich. Zeker op operationeel gebied vertoont World Online nog alle tekenen van een jong, ongerijpt bedrijf.
Brink staat de dagelijkse leiding geheel aan Van der Meulen af. Dat geeft haar de kans zich volop te wijden aan nieuwe (buitenlandse) acquisities. Verder blijft zij belast met de algehele strategie, de marketing en de contacten met investeerders.
Brink verklaart buitengewoon tevreden te zijn met deze benoeming. Ze kent Koos persoonlijk al lang en noemt hem een goede vriend. Om die reden stuurde Telfort als mede-aandeelhouder in World Online de laatste tijd ook een andere manager naar de commissarissenvergaderingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.