Nederland is weer nieuwsdienst rijker

Nieuwsselect heeft een nieuwe informatiedienst opgericht met de naam Krantselect. Hiermee biedt het Amsterdamse bedrijf een dagelijks ochtend-overzicht van het nieuws in de vijf grootste kranten van Nederland.

Een apart redactieteam stelt de Krantselect elke ochtend samen door financieel-economische berichten samen te vatten. Dit moet ook de overlap tussen de diverse dagbladen elimineren. De bestreken kranten zijn:het Financieele Dagblad,NRC Handelsblad,Algemeen Dagblad,de Volkskrant enDe Telegraaf.
Direct na het verschijnen van deze bladen verwerkt Nieuwsselect de artikelen tot de Krantselect, die om 7.30 uur beschikbaar moet zijn voor de abonnees. Gemiddeld moet dit tachtig tot negentig samenvattingen per dag opleveren, overigens zonder advertenties.
Het bedrijf mikt hiermee op managers en andere 'beslissers', waaronder het ook secretaresses vat die interne knipselkranten samenstellen. "Daaronder verstaan wij alle mensen die voor het effectief uitoefenen van hun taak mede afhankelijk zijn van actuele bedrijfseconomische informatie", aldus het persbericht.
Krantselect is ook aan te passen naar persoonlijke interesse en voorkeur. De individuele berichten zijn voorzien van verwijzingen naar blad en paginanummer van het oorspronkelijke artikel. Deze publicatie is verkrijgbaar via het web, email en eventueel een eigen intranet.
Nieuwsselect biedt zijn abonnees ook een archief dat twee weken terug gaat. Het bedrijf biedt al enkele jaren gespecialiseerde informatiediensten, zoals Marketingdata en Managementselect. De abonnementskosten voor de nieuwe krantendienst bedragen 495 gulden per jaar per gebruiker. Organisaties die meerdere abonnementen nemen, kunnen een bulkkorting bedingen tot driehonderd gulden per gebruiker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.