Drenthe gaat over op digitale informatie

De provincie Drenthe gaat haar experimentele stateninformatiesysteem (SIS) statenbreed invoeren. Vanaf 1 november zullen alle statenleden gebruikmaken van de digitale informatie, te vinden op de provinciale website http://www.drenthe.nl.

SIS is onderdeel van het streven van Drenthe om meer en meer gebruik te maken van vormen van digitale communicatie, voor zowel interne als externe contacten. Uiteindelijk moet digitale informatie standaard worden in de provincie. "Nu gaan we er nog van uit dat statenstukken en beleidsnota's gedrukt worden, maar straks gaan we naarprint-on-demand", aldus gedeputeerde Johan Dijks. Wie informatie op papier wil, kan vragen om een afdruk van de betreffende Internet-pagina.
Om haar digitale activiteiten te promoten, plaatst Drenthe deze maand bij dertig grensovergangen borden met haar webadres onder de normale provinciegrensborden. Gisteren onthulde gedeputeerde Dijks het eerste bord langs het Noord-Willemskanaal bij de grens met Groningen. Drenthe is de eerste Nederlandse provincie die zich zo profileert als 'digitale provincie'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.