Nedgraphics neemt deel in Boom Interactive

Nedgraphics breidt zijn productenpakket uit met Internet- en multimedia-applicaties. Daarvoor heeft het bedrijf een meerderheidsbelang van 51 procent genomen in het Duitse Boom Interactive. De resterende 49 procent zal Nedgraphics in 2003 aankopen, zo is de bedoeling.

Boom Interactive is in 1998 opgericht in het Duitse Bocholt. Het ontwikkelt software-applicaties gebaseerd op Internet- en intranet-technologie. Boom en Nedgraphics werkten al intensief samen. Zo was de visualisatie-software van Nedgraphics al volledig geïntegreerd in de softwarepakketen van Boom.
Dankzij de overname van Boom boort Nedgraphics enkele nieuwe markten aan voor de verkoop van zijn cad/cam-software. Boom heeft namelijk niet alleen voet aan de grond in de textielindustrie - waar ook Nedgraphics het leeuwendeel van zijn omzet haalt - maar ook in de meubel- en automobielindustrie.
Naast de cad/cam-pakketten is Nedgraphics ook gespecialiseerd in gis-systemen. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf heeft vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Frankrijk, Korea en Roemenië. Ongeveer driekwart van haar omzet haalt de onderneming uit het buitenland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.