Belofte 'tikloos' Internet bijna vervuld

De Rotterdamse Internet-aanbieder Superweb gaat vanaf oktober dit jaar Internet-toegang bieden zonder dat dat telefoontikken kost. Hiervoor heeft het bedrijf een overeenkomst gesloten met Eneco Call Services.

Superweb kwam enige tijd terug al met de belofte dat het 'tikloos' internetten zou gaan aanbieden, maar kon toen nog niet uitleggen hoe het dat wou realiseren. Telecombedrijven als KPN verdienen namelijk flink aan de telefoontikken die Internet-gebruik genereert.
Oorspronkelijk had Superweb plannen om zijn gratis Internet-dienst in januari volgend jaar te lanceren.
Dankzij de overeenkomst met Eneco lijkt de vervulling van die belofte eerder plaats te vinden. Eneco zal het telefoonverkeer naar de Superweb-inbelservers afhandelen via een eigen telefonie-switch. Gebruikers kunnen dan inbellen via een gratis landelijk 0800-nummer waar ook Eneco achter schuilt.
Superweb rekent voor zijn 'gratis' Internet een vast maandbedrag van vijfendertig gulden, waaraan dus geen verdere telefoonkosten zijn verbonden. Het bedrijf stelt dat dit de drempel voor Internet-gebruik fors omlaag haalt. Overigens is deze Internet-firma tot op heden actief geweest als website-ontwerper.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.