Origin rondt overname IT-dochter Akzo af

Origin heeft vorige week een definitief akkoord gesloten met Akzo over de overname van diens IT-dochter. De Philips-dochter neemt alle activiteiten van Akzo Information Services (AIS) over.

Dit Akzo-onderdeel gaat deel uitmaken van Origins sectororganisatieProcess Industries/Life Sciences. De overnameplannen waren 23 maart jongstleden al aangekondigd. Vorige week kwam de acquisitie definitief tot stand, na langdurige onderhandelingen.
Daar waar de betrokken vakbonden en ondernemingsraden spreken over een moeizaam en hectisch proces, typeert Origin-bestuurder Peter Overakker de onderhandelingen als soepel en constructief: "Dat wil niet zeggen dat het makkelijk was. Als je mij twee maanden geleden had gesproken, had ik ook gezegd dat het allemaal lastig was."
De directieleden van Origin en AIS spreken niet over moeizame, maar over complexe onderhandelingen. De arbeidsvoorwaarden en de medezeggenschap van de AIS-medewerkers waren de grootste discussiepunten. Voor de arbeidsvoorwaarden van AIS-medewerkers is een overgangsregeling getroffen voordat zij onder de cao van Origin vallen. De medezeggenschap van de ondernemingsraad (OR) van AIS blijft, totdat volledige integratie een feit is, intact via een onderdeel-commissie in de OR van Origin.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.