Platform wil ronselen studenten tegengaan

Het nieuwe Platform Onderwijs en Arbeidsmarkt gaat de gedragsregels voor IT-bedrijven aanscherpen, aldus voorzitter Mattijs Kropholler. De organisatie hoopt hiermee het ronselen van informatica-studenten door ondernemingen tegen te gaan. Het onderwijs geeft aan dat dit steeds vaker gebeurt.

Het platform gebruikt de bestaande gedragsregels van branche-organisatie Fenit als basis voor de nieuwe fatsoensnormen. Het Fenit-document richt zich met name op personeel weglokken bij concurrerende bedrijven. De aangescherpte regels betreffen ook de pogingen van IT-ondernemingen om studenten vóór hun afstuderen binnen te halen. "Deze bedrijven plegen roofbouw op de kwaliteit van het onderwijs", zegt Kropholler, in het dagelijks leven personeelsmanager van Getronics.
Het onlangs opgerichte platform is een initiatief van Fenit en de Vereniging ICT Nederland. De organisatie wil zich inzetten voor aspecten van personeelsmanagement die overkoepelende aandacht verdienen, met name het tekort aan IT'ers en knelpunten op het gebied van informatica-onderwijs en IT-opleidingen. Het platform houdt zich de komende maanden vooral bezig met de instroom van voldoende personeel en verbetering van het imago van de IT-branche onder jongeren.
Het werk van het platform sluit deels aan op de activiteiten van de taskforce 'Werken aan ICT' onder leiding staat van Ton Risseeuw. Deze door de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs ingestelde werkgroep komt dit najaar met adviezen over imagoverbetering van de branche en de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.