Forse uitbreiding Cisco in Nederland

Cisco Systems breidt zijn aanwezigheid in Nederland fors uit. Cisco verwacht op basis van de autonome groei van het bedrijf binnen zes jaar hier te lande het aantal werknemers te verdrievoudigen tot vijftienhonderd mensen. Vestiging van een nieuw kantoor in de gemeente Amsterdam ligt het meest voor de hand.

Volgens woordvoerster Karin van Geelen is Cisco in onderhandeling met het gemeentebestuur van de hoofdstad over de erfpacht van een perceel. Voor volgende week staat een nieuwe gespreksronde gepland. Cisco heeft zich ten doel gesteld voor eind oktober de knoop door te hakken.
Volgens Van Geelen heeft Cisco ook gesprekken aangeknoopt met gemeenten in de omgeving van Amsterdam. Vestiging van een nieuw kantoor in de Amsterdamse regio ligt voor de hand, vooral vanwege de aanwezigheid van klanten en concurrenten. Na de ingebruikname van nieuwe - te leasen - vestiging, zal het bedrijf beschikken over ongeveer tachtigduizend vierkante meter kantoorruimte.
Bij Cisco Nederland en Cisco Europa werken momenteel in Amsterdam Zuidoost ongeveer vijfhonderd mensen. De vierhonderd personeelsleden van het Europese bedrijf houden zich met name bezig met financiën, klantenservice en logistiek. De mensen in dienst van Cisco Nederland vervullen alle staffuncties; ook technici als systeemengineers zijn bij Cisco Nederland in dienst.
De netwerkleverancier biedt wereldwijd werk aan bijna achttienduizend mensen. Het bedrijf rekent erop de omzet dit jaar te verhogen tot 12,5 miljard dollar, een groei van 50 procent ten opzichte van de 8,46 miljard van 1998.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.