Overname Cap Gemini lijkt van de baan

Het overnamebod van het Franse Cap Gemini op zijn dochteronderneming Cap Gemini NV lijkt te mislukken. Het Franse moederbedrijf wil Cap in Nederland van de beurs halen, maar moet daarvoor zijn aandelenbelang van 56 procent opvoeren naar boven de 90 procent.

Vandaag maakte Cap Gemini SA bekend dat het tussen de 84 en 85 procent van de aandelen in handen heeft. Het bedrijf kondigt tevens aan maandag aanstaande na de sluiting van de beurs in Parijs bekend te maken of het zijn bod verlengt of dat het afziet van verdere overnamepogingen.
De acquisitie lukt niet omdat oprichter J. van Oosterom, die een belang heeft van meer dan 10 procent, het bod van de Fransen (vier aandelen Cap Gemini SA in ruil voor negen van de Nederlandse tak) te laag vond. Van Oosterom wil pecunia zien, minimaal 85 euro in contanten per aandeel. Eind juni bleek dat Van Oosterom 10,33 procent van de aandelen had. Sindsdien heeft hij stukken bijgekocht. Door de onduidelijkheid over de zaak werd vandaag de handel in Cap-aandelen zelfs stilgelegd op de AEX.
Het is een publiek geheim dat Van Oosterom vindt dat de Fransen te weinig waardering hebben voor de Nederlandse Cap-organisatie. De Nederlandse vestigingen dienen als grote winstmakers en zijn cruciaal voor de Franse financiële cijfers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.