KLM ontwikkelt centraal commandocentrum

KLM is bezig met het opzetten van een centraal commandocentrum. Wat 'Houston' voor de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa is, moet het OCC (Operations Control Center) voor de KLM worden.

Met het grootschalige project, waarbij vele IT-bedrijven, waaronder Iquip, betrokken zijn, is naar verluidt een bedrag van 120 miljoen gulden gemoeid. De luchtvaartmaatschappij wil geen details vrijgeven over OCC voordat het op 9 september officieel wordt geopend.
Het OCC moet vanuit Schiphol alle operationele activiteiten van de luchtvaartmaatschappij in het oog gaan houden. Het kan dan gaan om een vliegtuig dat op het vliegveld van New York met pech staat of om het uitwisselen van bemanningsleden.
Ook wil KLM het OCC gaan inzetten voor het volgen en bewaken van de millenniumwende. Het jaar 2000 begint in Australië en Oceanië en nadert langzaam de rest van de wereld. De KLM houdt dan in de gaten of er onverwachte dingen gebeuren die van invloed kunnen zijn op het luchtverkeer van 1 januari 2000 en de daaropvolgende dagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.