Storagetek op weg terug ondanks rode cijfers

Storagetek noteert voor het tweede kwartaal van 1999 een verlies van 38,5 miljoen dollar. De rode cijfers zijn ontstaan door een bijzondere last van 102,6 miljoen dollar als gevolg van reorganisatievoorzieningen en een schadevergoeding vanwege schending van patentrecht.

Een jaar geleden boekte de leverancier van zware opslagsystemen nog een winst van 54,4 miljoen. De opbrengst steeg met 21 procent tot 654,4 miljoen dollar.
Gedurende het tweede kwartaal zijn 250 medewerkers ontslagen. In totaal wil Storagetek vijfhonderd banen schrappen. In het derde kwartaal zullen eveneens reorganisatievoorzieningen worden getroffen die de winst zullen aantasten.
Storagetek moet ruim zeventig miljoen dollar aan Odetics betalen als gevolg van het schenden van een patent op technologie voor tapebibliotheeksystemen. De rechtszaak dateert al van 1995. Hoewel het bedrijf de uitspraak van de rechter in hoger beroep aanvecht, heeft het voor de zekerheid al een voorziening getroffen.
Zonder de extra last zou Storagetek een winst hebben geboekt van 27,2 miljoen dollar. In vergelijking met het eerste kwartaal van 1999 is dat een sterke verbetering. Het bedrijf begon de eerste drie maanden van dit jaar slecht als gevolg van productieproblemen met zijn 9840 tapedrivers en onverwacht slechte verkoop van het product Virtual Storage Manager (VSM).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.