Energis koopt onderdeel van Unisource

Het Engelse telecommunicatiebedrijf Energis neemt Unisource Carrier Services over voor 97 miljoen dollar. Dit onderdeel van Unisource NV is gevestigd in het Zwitserse Zürich.

Het biedt aan twaalf landen netwerkverbindings- en ISP-diensten (Internet service provider) aan, inclusief ATM-netwerkdienstverlening en internationale spraakdiensten.
Door de aankoop verkrijgt Energis toegang tot de Europese telecommarkt. Voor Unisource betekent de verkoop van dit onderdeel een verdere ontmanteling. Het samenwerkingsverband van de drie telecommunicatiebedrijven KPN Telecom, het Zwitserse Swisscom en het Zweedse Telia loopt al langere tijd stroef. Dit verergerde toen de Amerikaanse telecomreus AT&T zich twee jaar geleden terugtrok, nadat deze een alliantie met BT aanging.
Vorig jaar leed Unisource een verlies van 382 miljoen gulden. De drie partners zoeken naar een uitweg door nog meer onderdelen te verkopen of een meerderheid van de aandelen te verkopen aan een investeerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.