Nieuw Schiphol-systeem op basis van Oracle

Luchthaven Schiphol gaat zijn administratieve automatiseringssystemen vernieuwen op basis van Oracle standaardapplicaties. Met de opdracht, die uitgevoerd wordt door systeemintegrator Cap Gemini, is een bedrag van tien miljoen gulden gemoeid.

"Het bestaande SAP-systeem voldoet niet meer aan Schiphols huidige eisen", aldus een woordvoerster van de luchthaven. Uit een Europese tender kwam de combinatie CAP/Oracle vervolgens als beste uit de bus.
Het totale project, dat naar verwachting anderhalf jaar in beslag gaat nemen, bestaat overigens uit meer delen. Voor de afhandeling van schade en onderhoud gaat Schiphol bijvoorbeeld gebruik maken van de systemen van softwareleverancier Psdi.
Het IT-project moet Schiphol voorzien van een integrale informatievoorziening. Het huidige systeem bereikt de grenzen van zijn flexibiliteit. Het nieuwe Oracle-systeem draait in een nieuwe architectuur. Al met al moet de nieuwe IT-omgeving een einde maken aan een aantal knelpunten, zoals de doorlooptijden van financiële informatie. Deze worden als te lang ervaren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.