Kwartaalresultaten EDS vallen nog mee

In het tweede kwartaal van 1999 realiseerde EDS een omzet van 4,6 miljard en een winst van 223,7 miljoen dollar. Inclusief een belastingmeevaller van 26,5 miljoen komt de winst uit op 240,6 miljoen. Een jaar geleden behaalde de IT-dienstverlener een omzet van 4,2 miljard en een winst van 221,9 miljoen dollar.

EDS wil voor eind dit jaar één miljard dollar bezuinigen op een totaal bedrag aan kosten van zeventien miljard dollar. Daartoe snijdt het onder meer in het personeelsbestand. Het recentste plan is een regeling waarbij achtduizend Amerikaanse medewerkers eerder met pensioen kunnen gaan. Verder laat de onderneming weten voor eind dit jaar nog een aantal werknemers te moeten ontslaan. (Zie ook: Computable Online,EDS biedt vervroegd pensioen.)
In april van dit jaar stuurde EDS in het kader van een reorganisatie wereldwijd al 5200 werknemers de laan uit. In Nederland leidde dat tot 67 gedwongen ontslagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.