Minister geeft 30 miljoen voor OV chipkaart

De openbaar vervoersbedrijven en de overheid willen één chipkaart voor het openbaar vervoer (OV). Vandaag heeft minister Netelenbos daarvoor een overeenkomst gesloten met Mobis, de overkoepelende OV-organisatie. De minister geeft Mobis ruim 30 miljoen gulden subsidie voor twee pilotprojecten.

De eerste pilot betreft de Tripperpas bij het vervoersbedrijf Arriva in Groningen. Ook het contract voor dit project is vandaag ondertekend, met Motorola. Belangrijke onderdelen van deze proef zijn het gebruik van een contactloze chipkaart, de mogelijkheid van achteraf betalen (credit) en de ontwikkeling van een rekencentrum voor vervoersgegevens en financiën.
De tweede pilot is een project van een samenwerkingsverband van vijf stedelijke OV-bedrijven. Het gaat hier om de chipkaart op bus, tram en (deel)taxi: ook wat betreft de mogelijkheden voor het gebruik van de chipkaart bij trajecten waar verschillende tarieven gelden.
Er komt ook een nieuwe tariefstructuur. Voor de reiziger is het in de eerste plaats van belang om met één kaart te kunnen reizen. De overheid en de OV-bedrijven willen via de chipkaart goed inzicht in de prestaties krijgen vanwege de subsidie. Minister geeft 30 miljoen subsidie voor proef OV-chipkaart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.