Wolters Kluwer koopt Bankers Systems

Wolters Kluwer koopt de database-publisher en dienstverlener Bankers Systems Inc. (BSI) uit St. Cloud, Minnesota (VS), voor 190 miljoen dollar (185 miljoen euro). BSI levert juridische informatie, software en diensten voor de financiële sector.

BSI heeft circa 14.000 klanten en heeft een hoge marktdichtheid onder banken. In boekjaar 1999 bedroeg de jaaromzet van BSI circa 100 miljoen dollar, en er werken 870 mensen.
De voornaamste activiteiten van BSI behelzen een veelomvattend programma van elektronische formulieren voor financiële administratie, lenings- en pensioenplanadministratie, verslaglegging en verdere regelgeving. Naast de meer traditionele informatie op dit gebied, verkoopt en stelt het bedrijf geavanceerde software beschikbaar ten behoeve van analyses, lening- en deposito informatie.
BSI zal een onderdeel worden van Wolters Kluwer-dochter CCH Incorporated (CCH), Riverwoods, Illinois, maar blijft in St. Cloud. CCH levert informatie en software op het gebied van belasting- en ondernemingsrecht. Volgens WK worden zowel CCH als BSI beschouwd als leiders in het ontwikkelen van op Windows gebaseerde juridische en regelgeving software en innovatieve Internet-applicaties voor beroepsbeoefenaars. WK verwacht dat BSI vanaf het jaar 2000 zal bijdragen aan het netto resultaat. De transactie zal worden gefinancierd uit cashflow en de bestaande kredietfaciliteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.