BBC-nieuws bij Internet-aanbieder @Home

Breedband Internet-aanbieder @Home Nederland heeft een overeenkomst van een jaar gesloten met de BBC voor levering van nieuws en andere programma's. Beide partijen gaan daarnaast verdere internationale samenwerking onderzoeken. Daarnaast overlegt @Home met andere aanbieders van inhoud, zoals de NOS en de HMG.

Volgens Tony Hall, chief executive BBC News, groeit Internet zo snel, dat het nog een kwestie van tijd is voor het eenzelfde plaats inneemt als televisie. Juist daarom wil de BBC sterk betrokken zijn bij dit soort ontwikkelingen.'
Snelle toegang tot het nieuws is gegarandeerd door het toepassen van regionale datacentra waar de nieuwsvideo's dicht bij de gebruiker worden opgeslagen en up-to-date worden gehouden. Het nieuws is beschikbaar op momenten dat de gebruiker het oproept. De BBC (http://www.bbc.co.uk) heeft ruime ervaring met Internet, en de site van de publieke omroep is de bestbezochte van Groot-Brittannië. BBC News Online had in april 1999 zo'n 50 miljoen page impressions.
"Dit is voor ons een belangrijke stap voorwaarts in het bieden van hoogwaardige content aan onze abonnees", zegt Rik Rensen, programmadirecteur bij @Home Nederland. "De overeenkomst laat zien dat gevestigde mediabedrijven de mogelijkheden van breedband-Internet onderkennen."
@Home (http://www.home.nl) biedt al nieuws van Fox TV, het ANP, en SBS 6. Rensen gaat ervan uit de aanbieders van informatie zich niet blindstaren op verspreiding per zender. Volgens Tony Hall is de BBC de grootste nieuwsorganisatie ter wereld op het Internet, met meer dan 300 dagelijkse nieuwsitems, een netwerk van 2.000 journalisten, 250 speciale correspondenten en 50 bureaus wereldwijd.
In @Home Benelux BV participeren Excite@Home uit de Verenigde Staten, Intel, Edon en Palet Kabelcom. @Home Benelux heeft op dit moment distributieovereenkomsten met CasTel en Palet Kabelcom (en binnenkort met NV Nutsbedrijven Maastricht), en bereikt daarmee ruim 1,4 miljoen huishoudens in Nederland. Bij @Home Benelux BV in Amsterdam werken circa 80 mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.