Van Oosterom slaat bod Frans Cap Gemini af

J. van Oosterom, oprichter en aandeelhouder van het Nederlandse Cap Gemini, heeft het bod van de Franse moedermaatschappij op de uitstaande aandelen van de Nederlandse dochter van de hand gewezen. Hij ziet niets in een aandelenruil en wil alleen tot verkoop overgaan als minimaal 85 euro in contanten wordt geboden.

Medio vorige maand maakte het Franse concern bekend dat het de Nederlandse dochter van de beurs wil halen. Daarbij stelde het wel als eis dat het huidige belang van ruim 58 procent zou worden opgevoerd tot minimaal 95. Cap Gemini SA biedt daartoe voor negen aandelen NV vier van de moedermaatschappij. Kort daarop kwam Van Oosterom in het nieuws toen bleek dat zijn belang in de NV inmiddels meer dan 10 procent bedraagt, waarmee hij de plannen van de Franse SA nu dwarsboomt. Hij is niet geïnteresseerd in Franse aandelen, maar wil geld zien.
De Vereniging van Effectenbezitters heeft ook zijn ongenoegen uitgesproken over de actie van Cap Gemini SA. Volgens de VEB staan in de prospectus onaantrekkelijke alternatieven en dreigementen als Cap Gemini SA er niet in slaagt om het gestelde doel te bereiken. De aandeelhouders hebben zo geen redelijke keuze, aldus directeur P. de Vries.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-09T00:00:00.000Z Redactie Computable