TechEd Europa breekt bezoekersrecord

In de Amsterdamse Rai vindt vandaag de laatste dag plaats van Microsofts TechEd Europe-beurs. Deze ontwikkelaarsconferentie werd dit jaar voor het eerst in de Nederlandse hoofdstad gehouden. De conferentie telde ongeveer 6500 deelnemers.

De bezoekers zijn afkomstig uit meer dan vijftig Europese landen. Voorheen vond deze Europese ontwikkelaarsbijeenkomst plaats in het Franse Nice, maar de beurs was te groot geworden voor de faciliteiten in die stad. Het bezoekersrecord van dit jaar maakt de TechEd zelfs tot het grootste evenement dat Microsoft ooit in Europa heeft gehouden.
De Rai-organisatie heeft naar specificaties van Microsoft een compleet computernetwerk door de beurshallen aangelegd. Die infrastructuur verbindt 750 PC's, nog eens 120 machines in het Internetcafé, zeshonderd computers voor diverse trainingssessies en dan nog enkele systemen in de drukbezochte Games Area.
De Rai Catering, een dochteronderneming van de beurs, heeft ervoor gezorgd dat alle 6500 deelnemers gelijktijdig zittend kunnen lunchen. Daarvoor is de gehele Europahal van het complex omgevormd in een reusachtig restaurant. Verder heeft de hotelreserveringsdienst van de beursorganisatie 4400 kamers geboekt in Amsterdam, wat overeenkomt met ongeveer 17.500 overnachtingen. De bezoekers van de TechEd genereren in totaal een geschatte vijfentwintig miljoen gulden aan extra inkomsten voor de gemeente Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.