Moeizame integratie IT Akzo en Origin

De integratie van Akzo Information Services (AIS) en Origin verloopt moeizaam. De oorspronkelijk gehanteerde overgangsdatum van 1 juli is niet gehaald. "Desondanks zijn we goed op streek.

We knopen de losse eindjes aan elkaar en we verwachten in de tweede week van juli rond te komen", meldt Origin woordvoerder Toby Ellson. Wil Brand van FNV Bondgenoten is voorzichtiger: "Losse eindjes kunnen echter grote problemen opleveren."
Er zijn nog enkele belangrijke hobbels te nemen. Zo moeten de NMA (Nederlandse Mededingings Autoriteit) en de ondernemingsraden van beide bedrijven de fusie nog goedkeuren. Het grootste obstakel vormen echter de arbeidsvoorwaarden van AIS-medewerkers, die onder de Origin-cao moeten gaan vallen.
Volgens Brand is er nog geen overeenstemming over de arbeidsvoorwaarden van AIS-medewerkers. De discussiepunten hebben betrekking op pensioenrechten, werktijden en salarissen. "Het is technisch mogelijk om de huidige arbeidsvoorwaarden van AIS-medewerkers te vertalen naar de Origin-cao. Daartoe heeft de FNV een voorstel ingediend", aldus de vakbondsman.
Het overleg tussen de fuserende organisaties en de vakbonden vindt dinsdag 6 juli plaats. Brand: "Dan is het erop of eronder. Geen overeenstemming betekent verdere vertraging van de integratie." Op donderdag 8 juli buigen de FNV-leden zich over de resultaten van het overleg. Brand schat de succeskans op 50 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.