Ilse doet website Nu.nl in de verkoop

Ilse biedt de nieuws-website http://www.nu.nl te koop aan. De Internet-uitgever vraagt 4,1 miljoen gulden voor Nu.nl, dat sinds een maand op Internet te vinden is. De nieuwssite wordt door Ilse aangeboden op de veilingpagina Ebay. Dat heeft echter nog niet tot een bod op Nu.nl geleid.

Directeur Merien ten Houten stelt Nu.nl van de hand te willen doen omdat de website bij een andere eigenaar - een uitgever - beter tot zijn recht kan komen. "Het voeren van een redactie is niet onze sterkste kant." Dagelijks trekt de nieuwssite naar verluidt ongeveer 5500 bezoekers. "Maar iedere dag wordt een nieuw bezoekersrecord gevestigd." De inhoud van de pagina komt hoofdzakelijk van ANP en Beursmedia.
Ten Houten denkt dat Nu.nl de vraagprijs waard is, gezien de onderzoekskosten die veelal in het opzetten van een site à la Nu.nl worden gestoken, van ongeveer drie miljoen gulden. Zo'n bedrag stak Ilse niet in de ontwikkeling van Nu.nl. Mocht de gevraagde prijs worden betaald, dan betekent dat voor het bedrijf meer dan honderd procent rendement, aldus Ten Houten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.