World Online steekt geld in Zuid-Afrika

World Online vergroot zijn activiteiten in Zuid-Afrika middels een investering in een technologiefonds van de overheid. Nina Brink, president-directeur van de Internet-provider, bezocht Zuid-Afrika en werd daar onthaald door oud-president Nelson Mandela.

De topvrouw bracht op privé-basis een bezoek aan het land en zou daarbij nog de eerste directievergadering bijwonen van de begin juni afgesloten 'joint-venture' met het Zuid-Afrikaanse telecombedrijf Vodacom. De huidige president Thabe Mbeki nodigde Brink echter direct na aankomst al uit voor een traditioneel gala waarbij de provinciale premiers aanwezig zijn. Vervolgens hield de president nog een onderonsje met Mandela.
World Online is momenteel één van de grotere investeerders in Zuid-Afrika. Brink onthulde tijdens het 'Gala vir provinsiale premiers' twee giften; één van haar bedrijf aan het Wetenschaps- en Technologiefonds van president Mbeki en één van haarzelf aan het 'Women's Development Bank' van presidentsvrouw Zanele Mbeki. Die laatstgenoemde instelling is een educatief initiatief om het ondernemerschap onder vrouwen te bevorderen in Zuid-Afrika.
De ontmoeting met Mandela vond plaats in diens eigen woning. Brink sprak met de oud-president over de economische ontwikkelingen in zijn land en het belang van internet daarin. Wat haast vanzelfsprekend leidde tot de rol van World Online in Zuid-Afrika. Overigens werd Brink op deze reis begeleid door haar woordvoerdster en vriendin de Hertogin van York Sarah 'Fergie' Fergusson.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.