Scholen kunnen afzien van Kennisnet

Scholen kunnen voortaan kiezen of ze gebruik gaan maken van het onderwijsnetwerk Kennisnet. De Tweede Kamer nam gisteren een motie aan van parlementariër Ursie Lambrechts van D66, waarin deze keuzevrijheid is vastgelegd.

Alle scholen krijgen wel een aansluiting op het breedbandige netwerk en mogen vervolgens zelf bepalen of en wanneer ze gebruik gaan maken van de diensten van Kennisnet. Onderwijsinstellingen die van het gebruik afzien, ontvangen vervolgens wel het geld dat hiervoor was gereserveerd. Alleen de Socialistische Partij steunde de motie niet.
Minister Loek Hermans wil dat alle scholen gebruik gaan maken van Kennisnet. Hoe meer scholen hieraan meedoen, hoe lager de kosten, redeneert hij. De bewindvoerder wilde op aandringen van enkele Kamerleden wel met aanbieder Enertel overleggen of scholen zelf het tijdstip kunnen bepalen waarop ze van Kennisnet gebruik gaan maken. Uiteindelijk moeten wel alle scholen eraan geloven. De motie van de Kamer heeft de vrijheid van de scholen echter danig uitgebreid.
Lambrechts vindt het erg belangrijk dat scholen kunnen afzien van Kennisnet als de inhoud van dit netwerk niets voorstelt. De minister en Enertel moeten de scholen nu overtuigen van de waarde van Kennisnet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.