Pieper hoogleraar elektronische handel

De onlangs bij Philips aan de kant gezette Roel Pieper bekleedt per 1 september de nieuwe leerstoel 'Electronic Commerce' op de Universiteit Twente. De benoeming komt als een verrassing, omdat tot voor kort geruchten wilden dat de ex-topmanager naar Compaq of Hewlett Packard zou verhuizen.

Beide hardwarebedrijven hebben vacante topfuncties.
Pieper maakte furore als reorganisator van Tandem, dat vervolgens werd verkocht aan Compaq. Nadat hij begin 1998 het Twinning-initiatief opstartte, maakte Pieper als kroonprins zijn opwachting bij Philips. Daar werd hij na een jaar alweer aan kant gezet. Het wilde niet boteren met topman Cor Boonstra, die een andere mening had over Philips' strategie. Bovendien ergerde Boonstra zich aan het uitgekookte media-optreden van Pieper.
Al met al lijkt het erop dat Pieper de Ruud Lubbers van de IT-wereld wordt. Hoewel zijn hoogleraarschap slechts een deeltijd-aanstelling betreft, wordt de kans dat hij een nieuwe topfunctie in de IT-industrie weet te bemachtigen met de dag kleiner. De meningen over Roel Pieper zijn verdeeld. Sommigen dichten hem geniale managementkwaliteiten toe. Anderen menen dat hij overschat wordt, met name omdat hij nooit heeft aangetoond bedrijven op te bouwen en groot te maken. Zijn curriculum vitae laat bijna alleen bedrijven zien die geherstructureerd en verkocht werden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.