Cybercrime treft 50 procent bedrijven

De helft van alle Nederlandse bedrijven heeft vorig jaar last gehad van 'cybercrime'. Ongeveer eenvijfde van de bedrijven doet aangifte bij de politie. Totaal kostte de criminaliteit het bedrijfsleven vorig jaar 185 miljoen euro.

Dat concludeert Ernst & Young in zijn tweemaandelijkse ICT Barometer. Naarmate een bedrijf groter is, neemt de kans op virussen en hacking toe: 61 procent van de bedrijven met meer dan vijfhonderd werknemers zegt in 2002 slachtoffer te zijn geworden van cybercrime.
 
http://Ecp.nl is positief verrast door het stijgend aantal aangiften. In samenwerking met het korps landelijke politiediensten heeft het project Kwint (Kwetsbaarheid op Internet) van het ministerie van Economische Zaken onlangs het Stappenplan Aangifte Computercriminaliteit opgesteld. Daarin wordt beschreven hoe bedrijven die slachtoffer zijn geworden van cybercrime de juiste informatie kunnen verzamelen om hun aangifte bij de politie te ondersteunen. Dat stappenplan is te vinden ophttp://www.kwint.org.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-10T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.