Microsoft beloont voortaan met aandelen

Het is afgelopen met de optie-regelingen voor Microsoft-managers. Vanaf september kunnen werknemers aandelen krijgen in paats van opties, afhankelijk van hun prestaties en de aantallen tevreden klanten.

Het bedrijf uit Redmond stond met zijn genereuze optieregeling te boek als één van de pioniers op het gebied van optieprogramma's. De nieuwe manier is een 'intelligentere' beloningswijze, volgens de softwaregigant. Het sluit daarmee aan bij de trend om het personeel rechtstreeks eigenaar te maken van de onderneming. Tot nog toe krijgen de ruim zeshonderd managers nog opties die hen het recht geven om op een bepaalde termijn aandelen tegen een bepaalde prijs te kopen.
 
Microsoft gaat vanaf volgend jaar met terugwerkende kracht de optieregelingen opnemen in de boeken. Daarnaast wil het ook iets doen aan de problemen van werknemers die opgescheept zitten met opties die niets meer waard zijn doordat de koers van het bedrijf de afgelopen jaren is ingezakt. Een mogelijkheid is het doorverkopen van de opties aan financiële instellingen, zodat de werknemers er tenminste nog iets voor ontvangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-10T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.