HP in Europa marktleider in schijfopslagsystemen

Hewlett-Packard blijft met 32 procent marktaandeel in Europa overduidelijk de grootste leverancier van schijfopslagsystemen. Volgens IDC heeft het zijn positie verstevigd tegenover de concurrentie van IBM, EMC en Dell.

In een recent rapport stelt onderzoeksbureau IDC, dat de omzet "vanuit de fabriek" (factory revenues, zonder rekening te houden met het distributiekanaal) als basis neemt, dat HP zijn Europese leiderspositie voor schijfopslagsystemen verstevigd, met een marktaandeel 32 procent in het eerste kwartaal van 2003.
 
In de sterk groeiende san (storage area networks)-markt heeft HP volgens IDC de toppositie van IBM afgesnoept. Deze had bij de voorlaatste meting nog een marktaandeel van 34 procent. HP heeft ook de kloof met de concurrentie in de das (direct attached storage)-markt verbreed : de naaste concurrent heeft nu al 10,6 procent marktaandeel minder. In het veelbelovende segment van de nas (network attached storage)-systemen is HP geen marktleider, maar het kan volgens IDC wel tevreden terugblikken op een jaarlijkse groei van ruim 80 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-11T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.