Einde aan besparingsronden in zicht

Er komt een einde aan de huidige besparingsronden. Deze conclusie trekt Datamonitor uit een recent onderzoek bij verzekeringsbedrijven.

Volgens een recente studie van het Britse marktstudiebureau Datamonitor hebben de Europese verzekeringsbedrijven hun ict-kosten in het voorbije jaar met 2 procent verminderd. Zelfs als de verzekeringsmarkt nog moeilijke tijden doormaakt en de ict-investeringen op een meer bescheiden peil liggen, voorspelt Datamonitor dat er een einde komt aan de huidige besparingsronde.
 
De uitgaven voor ict zouden in 2004 weer moeten stijgen, in het bijzonder in de niet-levensverzekeringssector. Daarbij wordt voorrang gegeven aan de uitbouw van een meerlagige ict-architectuur met sterke doorgroeimogelijkheden. Dit om klaar te staan als de zaken weer echt goed op dreef komen.
 
Gezien de golf van fusies en overnames in de voorbije jaren, besteden de verzekeringsbedrijven eveneens heel wat aandacht aan de consolidering van hun datacenters en een meer rationele invulling van hun netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-14T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.