België heeft staatssecretaris informatisering

Peter Vanvelthoven is de nieuwe Belgische staatssecretaris Informatisering. De Fedict, het overkoepelend orgaan van de federale informatica, valt onder zijn bevoegdheid.

In de nieuwe 'paarse' regering zetelt dus een staatssecretaris voor informatisering van de staat. Daarmee gaan onze zuiderburen een stap verder dan de Nederlandse regering. Dit is voor België niet nieuw. In 1987 kende Martens VII met Guy Lutgen al een 'staatssecretaris voor de modernizering en informatizering van de publieke diensten' in zijn rangen. In die tijd was de staatssecretaris toegevoegd aan de premier. Bij een herverdeling van functies een jaar later nam Wilfried Martens overigens die bevoegdheid zelf over.
 
Nu ressorteert het staatssecretariaat onder Freya Van Den Bossche (SP.A), minister van consumentenzaken, duurzame ontwikkeling en leefmilieu (sic). Zij is de dochter van voormalig minister Luc Van Den Bossche die in zijn tijd ook al de Fedict in portefeuille had.
 
Peter Vanvelthoven krijgt dus Fedict onder zich, maar voor de rest is het nog wat gissen welke bevoegdheden zijn weggelegd voor de nieuwe staatssecretaris. Zo kan de vraag worden gesteld hoe de scheidingslijn ligt tussen de bevoegdheden van Peter Vanvelthoven enerzijds en die van Vincent Van Quickenborne (VLD), de nieuwe staatssecretaris voor 'administratie vereenvoudiging', toegevoegd aan de eerste minister. De administratieve vereenvoudiging is immers overwegend e-government

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-15T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.