CA komt met beheersoftware voor webdiensten

Computer Asssociates komt binnenkort met Unicenter Wsdm (wisdom, webservices data management). Het programma moet inzicht geven in de prestaties van de eigen web-applicatie en de eraan gekoppelde webdiensten van derden.

CA verwacht dat steeds meer webdiensten afhankelijk worden van de prestaties van weer andere webdiensten. De Wsdm-software moet het beheer van de webdiensten zo makkelijk mogelijk maken. Het maakt bijvoorbeeld gebruik van de informatie rondom een webdienst, opgeslagen in Wsdl (web services definition language), om bijvoorbeeld de hyperlinks met andere webdiensten op te sporen en vervolgens ook hiervan de prestaties te analiseren. Beheerders worden gewaarschuwd, desnoods op hun mobiele telefoon, als een bepaalde antwoord-snelheid op een vraag om credit card-gegevens niet aan de ingestelde eis voldoet.
 
CA presenteerde de software maandag op de jaarlijkse bijeenkomst, dit jaar in Las Vegas. De software is al enige tijd uit in bèta - er zijn zo'n twaalf bedrijven die de beheersoftware uitproberen. Over de prijs van de beheersdienst wordt nog nagedacht. Dmitri Tchevenik, die de software presenteerde: "We overwegen een prijs in verschillende stappen. Het zal ook afhangen van het dienstenmodel van de afnemer."
 
Het programma kan zowel zelfstandig of als onderdeel van Unicenter worden ingezet. De andere grote softwareleveranciers bieden volgens Tchevenik voorlopig geen vergelijkbare beheersdienst. "Een aardig aantal kleine concurrenten, zoals bijvoorbeeld Digital Revolution, kennen uiteraard niet de integratie die wij aanbieden met onze andere beheerssoftware."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-15T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.