Nieuwe video-software Adobe niet voor Mac

Adobe brengt een nieuwe versie van zijn videobewerkingspakket Premiere alleen uit voor Windows XP. Het Mac OS van Apple krijgt geen uitvoering van Premiere Pro.

De nieuwe Premiere-versie is volgens de producent geheel herschreven. Een uitvoering voor Macs zou te veel werk vereisen, aldus directeur David Trescot van de videoproductendivisie.
 
Daarnaast zegt Trescot dat het Macintosh-platform al diverse videobewerkingsprogramma's heeft, waaronder Final Cut van Apple zelf. "Als Apple al een applicatie doet, is de markt voor externe software-ontwikkelaars een stuk kleiner." De Macintosh-producent ziet zijn kans schoon en lonkt nu naar Premiere-gebruikers.
 
Ondertussen komt Adobe ook met een nieuwe versie 6.0 van After Effects, die wel voor Windows en Mac OS verschijnt. Dit pakket dient voor het toevoegen van visuele effecten aan digitale video's.
 
De softwareproducent beperkt andere programma's in zijn portfolio weer wel tot het Windows-platform. Het nieuwe audioprogramma Audition, in wezen het van Syntrillium gekochte Cool Edit Pro, komt eveneens niet uit voor de Macintosh. Cool Edit Pro is van oorsprong een Windows-programma.
 
Eind maart bracht Adobe al zijn nieuwe dvd-bewerkingspakket Encore DVD alleen voor Windows uit. Die software voor professionals wordt nu ook opgenomen in een pakket met Premiere Pro, After Effects en Audition.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Een ondernemer die op basis van de bezoekrs op zijn website een dergelijke beslissing neemt zal inderdaad gek zijn. Het zijn namelijk niet de bezoekers de belangrijk zijn, maar de klanten. Wanneer de ondernemer iets meer achtergrond informatie verzamelt, zal deze er achter komen dat de verdeling binnen het grafische / video segment er toch anders uitziet. De grote massa waar ferdi over spreekt is waarschijnlijk de massa thuisgebruikers waarvoor een pakket als Premiere hoogstwaarschijnlijk te duur en over-done is.
Dan nog even dit:
Daarnaast zegt Trescot dat het Macintosh-platform al diverse videobewerkingsprogramma's heeft, waaronder Final Cut van Apple zelf."Als Apple al een applicatie doet, is de markt voor externe software-ontwikkelaars een stuk kleiner." De Macintosh-producent ziet zijn kans schoon en lonkt nu naar Premiere-gebruikers.
Blijkbaar heeft Adobe zelf al weinig vertrouwen in de kwaliteiten van Premiere (t.o.v. FCP) aangezien ze het niet zien zitten hiermee te gaan concurreren. De keuze van applicatie zal het betreffende segment niet zozeer van de fabrikant afhangen, maar van de kwaliteit. Eigenlijk een compliment voor Apple dus.

Dit is een goed recht van de ondernemer : De wet van vraag en aanbod.
Als ik in de statistieken van onze site /server kijk, zie ik dat er meer dan 90% windows besturing heeft.
Een ondernemer zou dus gek om zich te richten op die overige paar procenten, als hij de grote massa al heeft.
Uiteraard staan er altijd anderen op, die zich op deze markt willen storten (als er geld in te verdienen valt).

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.