HP koopt beheertechnologie van Baltimore

Hewlett-Packard bouwt zijn portfolio beheersoftware uit met de koop van de Select Access-divisie van Baltimore Technologies. De Select Access-software dient voor het beheer van identiteiten.

HP legt 13,8 miljoen dollar in contanten op tafel voor de overname. Het bedrijf wil de software integreren in zijn Openview-beheerplatform. Hiermee biedt het dan beveiligde toegang op individueel gebruikersniveau tot netwerkdiensten en bronnen.
 
Het Ierse bedrijf Baltimore houdt momenteel uitverkoop. Het is sinds eind mei op zoek naar kopers en heeft zakenbank JP Morgan hiervoor in de arm genomen. Vorige week liet Baltimoren weten dat er diverse gegadigden waren. Die hebben echter interesse in specifieke delen van het bedrijf en niet in de totale onderneming.
 
De Select Access-divisie genereerde vorig jaar een omzet van 1,2 miljoen dollar en een bruto verlies van 3,5 miljoen. Baltimore-ceo Bijan Khezri is dan ook te spreken over de verkoop aan HP. "Dit biedt onze aandeelhouders een goede waarde." Hij is ook optimistisch voor de gebruikers: "HP is goed gepositioneerd om de potentie van de Select Access-technologie te benutten en het product voort te stuwen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.