Cable & Wireless wil af van IBM-contract

Cable & Wireless wil af van het uitbestedingscontract met IBM. Het noodlijdende telecombedrijf snijdt drastisch in alle activiteiten en ziet geen noodzaak meer voor uitbesteding.

Het Engelse C&W sluit de ene na de andere internationale vestiging en heeft plannen om zich helemaal uit de Verenigde Staten terug te trekken. In Groot-Brittannië worden 1500 mensen ontslagen. Door alle inkrimpingen wil het bedrijf af van het te duur geworden uitbestedingscontract met IBM uit december 2000. Wat er met de duizend naar IBM overgestapte automatiseerders gaat gebeuren, is onbekend.
 
Het contract met IBM was de tot dan toe grootste Engelse overeenkomst ooit gesloten op het vlak vanoutsourcing. Behalve het overnemen van beheerwerkzaamheden spraken beide partijen eveneens af dat IBM betrokken zou worden bij innovatieve ontwikkelingen.
 
Van die goede verstandhouding is weinig meer over, stelt de online-nieuwsdienstComputergram. C&W blijkt IBM tevens voor de rechter te hebben gedaagd. De firma beschuldigt Big Blue van het onterecht opvoeren van de rekening voor geleverde ict-diensten (in Groot-Brittannië met 184 miljoen dollar; in de VS met 22 miljoen).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-03T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.