Microsoft zweert bij web services

Microsoft wil met zijn .Net-platform een technologie aanbieden die de mogelijkheid biedt om "gebruikers, informatie, systemen en toestellen met elkaar te verbinden".

Die verbinding komt tot stand met behulp van XML en web services. "XML en web services zijn de toekomst van Microsoft", bevestigde 'senior vice president' Sanjay Parthasarathy op Tech Ed 2003, het congres van de Europese ontwikkelaars en partners van Microsoft dat deze week plaatsvindt in Barcelona. Meer dan 7000 Redmond-fans verzamelen er voor de tiende editie van het congres.
 
Parthasarathy, die zich bewust is van de verwarring die soms nog heerst rond .Net, legde uit dat de technologie is geëvolueerd van een tool voor de integratie van back-end systemen naar een platform voor de creatie van nieuwe toepassingen. De Belgische regering wordt vermeld als een .Net-gebruikersreferentie. "Het uiteindelijke doel van .Net is om op termijn kennis te bieden aan de gebruikers en aan de partners."
 
Microsoft legt nogmaals de klemtoon op zijn exclusieve aandacht voor web services en voor XML, dat wordt geïntegreerd in de volgende Office versie, Office 2003. "Op termijn zullen web services de geschikte manier zijn om end-to end messaging-diensten te bieden in een heterogene omgeving", zegt Parthasarathy; die daarmee moeilijke tijden aankondigt voor bedrijven als Tibco en Web Methods. Hij moet wel toegeven dat er nog moeten worden gewerkt aan de beveiliging en aan het transactiebeheer.
 
Overigens ziet hij nauwelijks een toekomst voor de portalen en applicatieservers die momenteel worden gebruikt voor de integratie. Microsoft ziet meer heil in een 'service oriented architecture' die een 'loosely coupled' verbinding toelaat en zal gebaseerd zijn op berichten, zonder daarbij de client of de server het overwicht te geven. Maar uiteindelijk blijft de realiteit dat een onderneming niet noodzakelijk 'Microsoft-only' is, en dat Java zich niet zomaar zal laten verdrukken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hahahaha
zeer treffend verwoord Marco. Het lijkt erop dat de reclameblaat van Microsoft wat krom vertaald is opgenomen in de berichtgeving bij Compu-tafel ;)
"Het uiteindelijke doel van .Net is om op termijn kennis te bieden aan de gebruikers en aan de partners."
Ach, zonder het middel (en containerbegrip) kennis valt er geen bedrijf te voeren. Ik ben daarom benieuwd welk filosofisch inzicht .Net ons gaat bieden. ;)
"Op termijn zullen web services de geschikte manier zijn om end-to end messaging-diensten te bieden in een heterogene omgeving"
Hier wordt vastbedoeld dat webservices telefonische communictie die momenteel al boodschappen tussen diverse mensen werkzaam in diverse omgevingen wordt toegepast gaat vervangen ;)
Microsoft ziet meer heil in een 'service oriented architecture' die een 'loosely coupled' verbinding toelaat.
Gezien klanten voor dienstverlening komen kan ik nog wel iets met een dienstverlenend georiënteerd ontwerp van software. Dat loosely coupled in relatie tot verbindingen vat ik echter helemaal niet.

"Het uiteindelijke doel van .Net is om op termijn kennis te bieden aan de gebruikers en aan de partners."
"Op termijn zullen web services de geschikte manier zijn om end-to end messaging-diensten te bieden in een heterogene omgeving"
Microsoft ziet meer heil in een 'service oriented architecture' die een 'loosely coupled' verbinding toelaat.
Het is mij na lezing van dit artikel helemaal duidelijk wat Microsoft de komende tien jaar gaat doen.
Ik zou af en toe echt niet weten wat ik zonder de heldere uitleg van de medewerkers van Computable zou moeten.
Dank, dank, dank!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-02T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.