Ict-bestedingen volgend jaar weer omhoog

Volgend jaar zullen de ict-budgetten - eindelijk - weer merkbaar groeien in de meeste Europese verticale markten. Dat voorspelt marktanalist IDC.

Na de sterke terugval in 2002 en is er dit jaar al een bescheiden herstel, maar komen er volgens IDC in 2004 eindelijk weer mooie groeicijfers in de meeste verticale markten van West-Europa. De aankopen zijn wel steeds selectiever, waarbij de focus ligt op oplossingen voor specifieke bedrijfsproblemen.
 
2002 was een erg moeilijk jaar voor de ict-besteding in West-Europa. Het economisch herstel liet op zich wachten, bedrijven gingen veeleer kosten besparen dan de inkomsten opdrijven, waardoor grootschalige langetermijnprojecten vaak werden uitgesteld. Volgens IDC blijft die toestand over heel 2003, maar komt er wel een algemene, doch bescheiden, stijging van de ict-besteding. De marktonderzoeker verwacht voor dit jaar een groei met 0,4 procent, die vooral afkomstig is van een licht stijgende vraag naar software en services.
 
In sommige sectoren gaat het in Europa zelfs duidelijk beter. "De ict-besteding bij de overheid, in de gezondheidszorg, de banksector, openbare nutsvoorzieningen, het onderwijs en bedrijfsdiensten zal in 2003 groeien met meer dan 3 procent", zegt Giuliana Folco van IDC. "De communicatie- en transportsectoren blijven het moeilijker hebben op korte termijn. Wanneer de markt uiteindelijk echt herstelt, verwachten we wel dat de communicatiesector een van de meest aantrekkelijke verticale markten wordt van Europa." Hoopgevende berichten dus, maar IDC stelt toch dat de meeste verticale markten weliswaar geleidelijk zullen herstellen in 2004, maar dat geen enkele sector dat jaar opnieuw een tweecijferige groei zal kennen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-03T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.