Consument helpt Microsoft aan goede cijfers

Microsoft heeft weer een goed kwartaal achter de rug. De zakelijke markt laat het echter momenteel afweten, maar de consument maakt dit meer dan goed.

De nettowinst van Microsoft komt in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2004 uit op 2,61 miljard dollar. Een jaar geleden bedroeg deze 2,04 miljard. Ook de omzet nam toe, en wel met 6 procent tot 8,22 miljard dollar. Analisten en Microsoft zelf hadden lagere omzetten voorspeld.
 
Microsoft profiteert naar eigen zeggen van de sterk aantrekkende pc-markt voor consumenten. Het afgelopen kwartaal nam de verkoop van pc's met meer dan 10 procent toe. De zakelijke markt laat het echter duidelijk afweten. Maar de consument, MSN en de divisie Home and Entertainment maakten dit meer dan goed. Microsoft denkt dat de zakelijke it-markt vanaf januari weer voorzichtig aantrekt.
 
Voor de rest van het in juni 2004 eindigende fiscale jaar heeft Microsoft zijn verwachtingen iets naar boven bijgesteld. In juli dacht Redmond nog een jaaromzet te realiseren van maximaal 34,9 miljard dollar. Nu wordt deze ingeschat op maximaal 35,3 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.