SAP brengt versie 4.0 van crm-module uit

SAP heeft op zijn internationale conferentie voor klanten Sapphire in Orlando een nieuwe, fors uitgebreide versie 4.0 van zijn crm-module aangekondigd.

De software maakt gebruik van het Netweaver platform dat SAP eerder dit jaar lanceerde. Die middleware-architectuur van 'collaborative services' zorgt voor de afhandeling van marketing-, verkoop- en ondersteunende functionaliteit uit de crm-module. Mysap omvat meer dan 280 processen die specifiek zijn voor de diverse bedrijfstakken waar de software in gebruik is, zoals de automobielindustrie, chemie en farmacie, bouwbedrijf en de machine-industrie, de publieke sector en de telecommunicatie.
 
Ed Thompson, vice president en directeur van onderzoeksbureau Gartner verwacht dat Sap hiermee op de goede weg is. "Kopers van crm-applicaties anno nu kijken veel minder naar functionaliteit enfeatures dan naar waardevolle zakelijke processen." Die processen zijn vaak bijzonder toegesneden op een bepaalde bedrijfstak. "Wie de afgelopen drie jaar crm-applicaties heeft geïmplementeerd weet dat de integratie van bedrijfsbrede processen veel sneller tot financieel resultaat leidt, met name als daarbij recht gedaan wordt aan de waarde van bestaande technologische investeringen."
 
Sap heft bij het ontwikkelen van deze bedrijfstak-specifieke processen ruim gebruik gemaakt van de expertise en ervaring van zijn klanten in elk van die segmenten: de Volkswagen Group (VW en Audi) voor de automobielindustrie en Merckle voor de farmacie. Sap denkt met de modulaire opbouw van de crm-software de gebruikers in staat te stellen de functionaliteit stap-voor-stap te implementeren, al naar gelang hun strategische prioriteiten en dereturn on investmentdie hen voor ogen staat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-19T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.