Verwachtingen pc-verkoop verlaagd

In het eerste kwartaal van dit jaar kende de pc-verkoop een bescheiden stijging, maar toch heeft IDC zijn verwachtingen verlaagd voor de pc-markt in 2003 en 2004.

IDC verwacht dit jaar een groei van het aantal verkochte Intel- of AMD-desktops, notebooks en servers met 6,3 procent, tot zo'n 145,2 miljoen stuks. Eerder voorspelde de marktonderzoeker een groei van 6,9 procent in vergelijking met vorig jaar.
 
Ook voor volgend jaar verwacht IDC nu een kleiner groeipercentage dan voordien: 10,3 procent in plaats van 10,9 procent.
 
Tegelijk zou de opbrengst uit de pc-verkoop dit jaar dalen met 2,4 procent. Voor volgend jaar verwacht IDC dan weer een stijging met 3,5 procent. Vroeger sprak IDC nog van een daling met 1,8 procent in 2003, en een stijging met 2,9 procent in 2004.
 
De tweecijferige groeicijfers, die ooit als standaard werden beschouwd, komen ten vroegste in 2004 terug, zo denkt IDC. De toekomstige cijfers worden opgepept door de vraag in de Aziatisch-Pacifische regio en in Noord-Amerika. In Europa en Japan blijft de vraag achter , aldus IDC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-11T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.