HP en Dell tekenen voor Java runtime

Sun betreurt Microsofts beslissing geen Java runtime in Windows te voorzien, maar kon op Java One wel melden dat HP en Dell de runtime zullen meeleveren met hun pc's en notebooks.

Concreet zal HP voortaan de runtime meeleveren met alle pc's en notebooks, terwijl Dell dat kan op systemen onder Windows of Linux. Jonathan Schwartz, executive vice president van Suns Software Group, ziet hierin het bewijs dat toepassingen en 'content' op basis van het Java platform dermate belangrijk zijn dat de leveranciers hun gebruikers die mogelijkheden sowieso niet willen onthouden.
 
Tim O'Reilly, Java & Open Source voorstander, en oprichter van de gelijknamige uitgeverij, meent zelfs dat het succes van mobiele telefoons en kleine systemen met Java-faciliteiten de leveranciers verplichten een inhaalbeweging inzake Java uit te voeren. "Als ze het vandaag niet hadden gedaan, dan zouden ze het uiteindelijk toch moeten doen en dan zou het nog moeilijker zijn", klinkt zowat zijn boodschap.
 
HP en Dell scharen zich met dit akkoord naast IBM dat al lang de rechten heeft om Java runtimes op zijn systemen mee te leveren, evenals Apple.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-13T00:00:00.000Z Guy Kinderman, Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.