JD Edwards pikt actie Oracle niet

JD Edwards heeft bij rechtbanken in Colorado en Californië een aanklacht ingediend tegen Oracle en haar bestuurders Larry Ellison en Chuck Philips.

Het bedrijf eist onder meer een vergoeding voor de schade die het lijdt door Oracle's bemoeienis met de voorgenomen fusie van JD Edwards en Peoplesoft. In de claim bij de rechtbank in Colorado eist JD Edwards 1,7 miljoen dollar compensatie en daarnaast een nog niet gespecificeerd bedrag aan strafrechtelijke schadevergoeding.
 
Bij de rechtbank in Californië roept JD Edwards het bedrijf Oracle en twee van haar bestuurders ter verantwoording. In de klacht beschuldigt het Oracle, ceo Larry Ellison en executive vice president Chuck Philips van 'slecht gedrag' en 'oneerlijk zakelijk handelen'. JD Edwards wil een gerechtelijk bevel afdwingen waarin Oracle er van weerhouden wordt verder te gaan met haar bod op Peoplesoft.
 
"Het enige doel van Oracle is een fusie tegen te gaan die waarde creëert voor de belanghebbenden van JD Edwards en Peoplesoft", liet Bob Dutkowsky, voorzitter, president en ceo van JD Edwards weten. "Oracle's ongevraagde bod op Peoplesoft zal slechts waardevermindering voor onze aandeelhouders, klanten en werknemers tot resultaat hebben, en voor de technologische gemeenschap in het algemeen. We zullen niet werkeloos toezien terwijl Oracle deze arrogante, onwettige en destructieve stappen zet."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-13T00:00:00.000Z Wiegert van Dijk, CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.