Applegebruikers gedwongen op Safari

In een gesprek met online nieuwssite Cnet News.com heeft Microsoft verklaard dat het geen nieuwe versies van zijn Internet Explorer browser voor de Macintosh-omgeving meer ontwikkelt.

Volgens Microsofts product manager Jessica Sommers zijn er geen nieuwe grote releases gepland van deze software, maar zijn updates ter verbetering van de beveiliging en de algemene werking niet uitgesloten. Sommers stelt dat Microsoft deze beslissing heeft genomen omdat ze vinden dat de klanten van Apple beter gediend zijn met Safari, de nieuwe browser die Apple zelf klaarstoomt. Ze voegt er nog aan toe dat Microsoft niet goed in staat is om te concurreren met Apples eigen product, omdat het onvoldoende toegang heeft tot het Macintosh besturingssysteem.
 
Vijf jaar geleden had Microsoft zich ertoe verplicht om van alle browser releases ook een versie van de Macintosh te maken, maar de termijn van deze verbintenis is nu afgelopen. Sommer heeft wel bevestigd dat er nog minstens één nieuwe grote release van Office voor Macintosh volgt. Wanneer deze verschijnt, kon ze niet bevestigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De titel doet vermoeden dat Apple de boosdoener is, maar eigenlijk had de titel moeten zijn: Microsoft stopt met ontwikkeling standalone browser. Wat frappant is dat ze nu eigenlijk voor hetzelfde probleem komen te staan als Netscape destijds. Microsoft integreerde IE echter zo strak in het OS dat een andere producent slechts verminderde kans had om een goed alternatief te bouwen. Apple daarentegen heeft Safari niet op Microsoft-achtige wijze in het systeem geïntegreerd. Microsoft wil met deze maatregel eigenlijk laten zien dat ze Apple als een serieuze bedreiging zien. Stoppen met ontwikkelen van producten voor het Apple platform is naar mijn idee een noodgreep. Weinig succesvol op de lange termijn aangezien de noodzaak voor Office met de komst van open standaarden steeds minder wordt. En uiteindelijk is het Mac OS X met zijn BSD Unix roots een veel goedkopere en stabielere oplossing dan Microsoft kan bieden.

ik zit niet te wachten op netscape

Het is ook nogal zuur als je als marktleider van browsers met Safari op alle punten verslagen wordt. En dat heeft niets te maken met toegang tot het besturingssysteem.

De titel is nogal stemmingmakend: Netscape is er ook nog!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-16T00:00:00.000Z Stef Gyssels, Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.