Butler: 'Opslag meenemen in totaalplan'

Organisaties neigen er volgens onderzoeksbureau Butler toe zich bij consolidatieprojecten te concentreren op de wildgroei aan servers. Het raadt echter een veelomvattende aanpak aan, waarbij opslag een belangrijke rol speelt.

In het rapport 'Server and storage consolidation, optimising it-infrastructure to meet the demands of the enterprise' neemt het onderzoeksbureau opslagsystemen en infrastructuren mee als belangrijk element van de algehele it-omgeving. "Concentreren op serverconsolidatie is te simplistisch", aldus het rapport. "Wij raden een holistische benadering aan waarbij allerlei consolidatiemethodes, zoals centralisatie, data-integratie en gecombineerde systeembelastingen (workloads), tegelijk worden toegepast. Die verschillende methodes zijn namelijk vaak afhankelijk van elkaar."
 
Ook in het geval van zo'n overkoepelende benadering dienen bedrijven een inventaris te maken van hun it-omgeving, adviseert Butler. Daarnaast dienen algemene beheerhulpmiddelen al in gebruik te zijn. "Het is niet verstandig om wat voor consolidatie dan ook uit te voeren als een goed beeld van de huidige omgeving ontbreekt."
 
Dat betreft niet alleen de fysieke opslagapparatuur, maar ook de gegevens die daar op staan en de verschillende applicaties en gebruikers die de data genereren of er toegang toe hebben. De exponentiële groei van bedrijfsdata en de - mede daardoor - toenemende problemen met backup nijpen organisaties tot het nemen van dringende stappen om hun opslagsystemen te consolideren. Butler onderstreept met deze uitspraken deels de boodschap van de opslagleveranciers.
 
Het bureau voegt daar echter aan toe dat het niet gelooft in grote, universele projecten. "Veel it-leveranciers, vooral die met aanzienlijke dienstverleningstakken, beweren dat dit de weg voorwaarts is. Wij vinden echter dat systeeminschatting en -planning niet slechts de eerste fase is van een consolidatieproject, maar dat het een integraal onderdeel moet zijn van het continue proces van beheer en verbetering."
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 13 juni 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-16T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.