Sun start 'online' spellen-afdeling

Sun Microsystems richt een aparte afdeling op die zich zal toeleggen op de lucratieve markt van online spelletjes

Aan het hoofd van die nieuwe 'Games Technologies Group' komt Chris Melissinos, die de titel krijgt van 'chief gaming officer'. Sun hoopt via deze extra aandacht voor de spelletjes-markt ontwikkelaars aan te trekken die Java als programmeertaal willen gebruiken bij het bouwen van game software voor de vele desktop pc's, consoles en mobiele toestelletjes met een netwerkverbinding.
 
"De online markt voor videospelletjes groeit pijlsnel, maar ook de problemen en de complexiteit van het bouwen van online diensten groeien", zo verklaarde Melissinos. Volgens hem is Sun goed geplaatst om die hindernissen vlot te nemen, "aangezien we al jaren netwerkomgevingen ontwikkelen. Die kennis willen we gebruiken om de mogelijkheden van degaming community verder uit te breiden", aldus Melissinos.
 
Volgende week, op de Java One gebruikersconferentie in San Francisco, organiseert Sun ook een 'Video Game Summit', met onder meer aandacht voor case studies, demo's van spelletjes en technieken voor het gebruik van Java-technologie bij de ontwikkeling van spelletjes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-05T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.