Mobiel bankieren groeit traag in West-Europa

Volgens IDC maakt slechts 4,6 procent van de West-Europeanen tegen eind 2007 mobiel gebruik van financiële diensten en informatie, waaronder bankieren, investeren en verzekeringen.

Ook wat het segment van mobiel bankieren betreft, blijft de groei erg traag gaan tijdens de komende vijf jaar, zeker in vergelijking met de snelle opkomst van online bankieren via een vaste internetverbinding.
 
Volgens IDC biedt de West-Europese markt voor mobiel bankieren weinig groeimogelijkheden voor bedrijven tot 2006 à 2007, door de trage adoptie van geavanceerde mobiele toestellen. Op dit moment is mobiel bankieren in de eerste plaats bedoeld als een extra maar marginaal kanaal voor de klant, maar de strategie van de aanbieders zal veranderen in 2007, zo verwacht IDC.
 
"Mobiel bankieren in Europa heeft enkele moeilijke jaren achter de rug door de trage adoptiesnelheid in bijna alle Europese landen. De Europese spelers zijn in 1999 en 2000 gestart met hun aanbod, maar het blijft wachten op de juiste toepassing om de marktgroei zodanig te stimuleren dat het winstgevend wordt", zegt Mirko Corbetta, analist bij IDC.
 
Volgens IDC zijn de huidige en toekomstige moeilijkheden van de markt voor mobiel bankieren ook te wijten aan de markt van de draadloze communicatie. Die groeit weliswaar snel, maar is volgens IDC nog altijd niet in staat om meer complexe diensten als financiële toepassingen (voldoende snel) te ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-28T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.